Netwerk- en Banenmarkt

We kijken met veel trots terug op een geslaagde en inspirerende 1ste editie van onze ‘Netwerk- en Banenmarktdag’ bij ed-INOVA in Alkmaar.

Dankzij de goede samenwerking met bedrijven hebben Stichting INOVA en edINOVA de verbindende brug kunnen leggen tussen bedrijven en nieuwkomer!

Bij edINOVA worden nieuwkomers in 3 jaar tijd voorbereid op het inburgeringsexamen in de B1-route of volgen zij een taaltraject alfabetisering en spreekvaardigheid in de Z-route.

INOVA biedt maatschappelijke begeleiding aan vluchtelingen in de regio vanaf de eerste dag dat zij zelfstandig worden. De begeleiding duurt een jaar en bereidt vluchtelingen voor op het kennismaken met de woongemeente en Nederland en zoveel mogelijk ook echt “Meedoen” en participeren in de Nederlandse maatschappij.

De grote opkomst, enthousiasme en uitstekende sfeer hebben gezorgd voor een succesvolle dag. Hierdoor zijn er veel contacten gelegd en afspraken zijn gemaakt tussen inburgeraars en de deelnemende organisaties en bedrijven waaronder Albert Heijn, UAF, lokale vrijwilligersorganisaties, en het regionaal Werkgeverservicepunt Zaffier.

De bijeenkomst is voorbereid tijdens de inburgeringslessen door onze docenten en maatschappelijk begeleiders. Zo hebben onze cursisten inzicht gekregen wat nodig is om zo snel mogelijk op hun eigen niveau aan de slag te kunnen in Nederland en kennis gemaakt met potentiële werkgevers.

INOVA en EDINOVA hebben dag de deur ook opengezet voor de buurtbewoners! Een mooie gelegenheid voor onze inburgeraars om kennis te maken met mensen uit de buurt en andersom.

De gemeente Alkmaar (Zaffier) heeft ons de mooie opdracht gegund, nieuwkomers te begeleiden naar een zelfstandig bestaan in Nederland. Participatie en welzijn gaan daarbij hand in hand.

Hen de weg mogen wijzen is en blijft een mooie taak!

Maatschappelijke partners en werkgevers hebben gisteren vele cursisten perspectief gegeven.

Wij willen jullie daarvoor hartelijk danken, vooral namens onze cursisten. En vinden het een fijn geluid elkaar zeker terug te zien op een volgende editie!

Hierbij de link van de band Oi Va Voi met het nummer Refugee:  https://open.spotify.com/track/15qTTqTKYsqJRhz5GN5xLP?si=_F7iOERPTQaVx7qhMsjBbg