Open Leercentrum op locatie van EdINOVA

Open Leer Centrum (OLC) bij EdINOVA in Alkmaar

Op maandagmiddag en woensdagmiddag (van 13.00 tot 15.30 uur) organiseert INOVA een OLC op de EdINOVA-locatie te Alkmaar. Je kunt bij het Open Leer Centrum terecht voor gratis lessen om je Nederlands te verbeteren! We oefenen voornamelijk met spreken en schrijven.

Voor wie is het?
Op maandag: cursisten met niveau A1+ (als je bijna het niveau van het inburgeringsexamen hebt).
Op woensdag: cursisten met niveau A2+ (als je geslaagd bent voor je inburgeringsexamen, of als je studeert voor je staatsexamen).

Hoe kun je je aanmelden?
Gewoon langskomen bij het lokaal en proberen! Dan krijg je van ons een advies.
– maandag: lokaal 510A
– woensdag: lokaal 502

Je mag ook een mailtje sturen:
Voor de maandag naar olcmaandag@gmail.com
Voor de woensdag naar olcwoensdag@gmail.com

Het OLC is in coronatijd gesloten. De lessen gaan wel gewoon door, middels het geven van opdrachten via de mail en de groepsapps en die opdrachten te behandelen. Ook de spreekoefeningen kunnen op die manier gewoon doorgaan. Voor de maandag staat vocabulaire op het programma en (grammaticale) schrijfopdrachten; op de woensdag wordt geoefend met schrijven door het opsturen van verhalen die dan door de vrijwilligers van het OLC worden gecorrigeerd en behandeld. Ook komen grammaticale onderwerpen aan de orde. Welke dat zijn kun je zelf aangeven.

Informeer even van tevoren of stuur een e-mail wanneer het OLC opengaat of informeer naar de online ondersteuningsmogelijkheden van het OLC.