Beverwijk

Neem contact met ons op via mail: info@edinova.nl

Vul het contactformulier in.

Bel ons: 085 086 2700

Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m do tussen 9.00 tot 12.30 en 13.30 tot 16.30 uur.

WIJ STAAN VOOR JOU KLAAR

Edinova Beverwijk
Sinds 2013 biedt Edinova inburgeringscursussen aan in Beverwijk. Deze locatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer; direct naast het station!
Sinds 2021 is INOVA net als edINOVA ook op 2 locaties in Velsen/IJmuiden gehuisvest.

Inmiddels is Edinova gegroeid tot een bekende taalaanbieder in regio IJmond en de omliggende gemeenten. Edinova biedt taalcursussen op alle niveaus voor volwassenen migranten en statushouders van verschillende scholingsachtergronden en met diverse leerdoelen. Op onze locatie in Beverwijk kun je terecht voor cursussen alfabetisering, A1 en A2 (Inburgering), B1 en B2 (Staatsexamens). De meeste lokalen zijn voorzien van een smartboard.

Ter voorbereiding op de nieuwe wet inburgering biedt Edinova in samenwerking met INOVA een integraal traject aan statushouders. Dit traject is gericht op verschillende leerroutes voor de statushouders; de leerroute ‘Zelfstandig met Taal’, de leerroute ‘B1’ en de leerroute ‘Onderwijs’. Taallessen worden gecombineerd met een ondersteunend aanbod vanuit Inova; participatie-trainingen, themagerichte taalondersteuning en coaching naar vrijwilligerswerk, werk of opleiding. Dit traject maakt onderdeel uit van een programma Inova uitvoert in opdracht van gemeenten Beverwijk en Heemskerk.

Om de participatie van de inburgeraars te realiseren, aanbod en de begeleiding af te stemmen, werkt Edinova in Beverwijk nauw samen met de gemeenten Beverwijk en Heemskerk en andere organisaties die actief zijn op het gebied van taal en participatie zoals stichting SPA, Sociaal team, de bibliotheek, stichting Welzijn en IJmond Werkt.