Alkmaar

 
 
WIJ STAAN VOOR JOU KLAAR
  • Tesselschadestraat 17, 1814EK Alkmaar

Neem contact met ons op via mail: info@edinova.nl

Vul het contactformulier in.

Bel ons: 085 086 2700

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 tot 12.30 en 13.30 tot 16.30 uur.

Edinova in Alkmaar

De Tesselschadestraat is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en op loopafstand van dichtstbijzijnde treinstation (1,2 km).
Onze ruime leslokalen zijn gelegen op de begane grond en allemaal voorzien van een smartbord.

EdINOVA werkt nauw samen met haar zusterorganisatie INOVA en de wijkcentra en sociaal-maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties in Alkmaar en omgeving.
Een van de organisaties is Alkmaar Taal Thuis. Vrijwilligers van Taal Thuis zijn twee middagen per week bij edINOVA aanwezig om met nieuwkomers Nederlands te praten.

Edinova organiseert zelf ook gratis taalondersteuning. Twee keer per week is er het Open Leer Centrum (OLC). Hier wordt in groepsverband gewerkt aan de verbetering van het Nederlands. Op maandagmiddag is het instroomniveau A1, op woensdagmiddag A2.

Ten slotte is er ook nog een OLC in de centrale bibliotheek van Alkmaar. Op donderdagmiddag zitten minimaal twee van onze vrijwilligers klaar om mensen te helpen met het verbeteren van hun Nederlands. Dit heeft een individueler karakter dan het OLC in de Rekere. Je kan hier terecht om je spreekvaardigheid te verbeteren, maar ook voor huiswerkbegeleiding.

Om de participatie van de inburgeraars te realiseren, aanbod en de begeleiding af te stemmen, werkt Edinova in Alkmaar ook samen met organisaties die actief zijn op het gebied van taal en participatie zoals het MEE & de Wering, WNK.