WIJ STAAN VOOR JOU KLAAR
  • Buurthuis de Rekere 2.0, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar

Neem contact met ons op via mail: info@edinova.nl

Vul het contactformulier in.

Bel ons: 085 086 2700

Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m do tussen 9.00 tot 12.30 en 13.30 tot 16.30 uur.

Edinova in Alkmaar
In Alkmaar zit Edinova in wijkcentrum de Rekere 2.0. De Rekere is makkelijk bereikbaar, direct naast een bushalte en op loopafstand van het station. Je vindt ons op de 1e verdieping, waar we lesgeven in een aantal lokalen die allemaal zijn voorzien van een smartboard. Wij bieden hier de volgende cursussen aan: alfabetisering, A1 en A2 (Inburgering), B1 en B2 (Staatsexamens).

In de Rekere zijn veel andere organisaties te vinden. Dit betekent dat het er vaak gezellig is, en dat je op een makkelijke manier met Nederlanders in contact kan komen.

Een van de organisaties is Alkmaar Taal Thuis. Hier zijn vrijwilligers die twee middagen per week aanwezig zijn om met nieuwkomers Nederlands te praten. Ook zijn er mogelijkheden om bij de Rekere vrijwilligerswerk te doen.

Edinova organiseert zelf ook gratis taalondersteuning. Twee keer per week is er het Open Leer Centrum (OLC). Hier wordt in groepsverband gewerkt aan de verbetering van het Nederlands.
Op maandagmiddag is het instroomniveau A1, op woensdagmiddag A2-.
Ten slotte is er ook nog een OLC in de centrale bibliotheek van Alkmaar. Op donderdagmiddag zitten minimaal twee van onze vrijwilligers klaar om mensen te helpen met het verbeteren van hun Nederlands. Dit heeft een individueler karakter dan het OLC in de Rekere. Je kan hier terecht om je spreekvaardigheid te verbeteren, maar ook voor huiswerkbegeleiding.

Om de participatie van de inburgeraars te realiseren, aanbod en de begeleiding af te stemmen, werkt Edinova in Alkmaar ook samen met organisaties die actief zijn op het gebied van taal en participatie zoals het MEE & de Wering, WNK.