Laaggeletterdheid – RPAnhn

Projecten voor werkgevers

Aanpak laaggeletterdheid
In de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord werken 18 gemeenten, UWV, het onderwijs, werkgevers- en werknemersorganisaties samen in het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPAnhn). Samen willen wij ervoor zorgen dat iedereen in de regio die kan werken, ook daadwerkelijk aan de slag gaat.

De afgelopen jaren hebben we met elkaar een krachtig netwerk opgebouwd. Ondernemers, werknemers, het onderwijs en de overheid vinden elkaar steeds beter in dit samenwerkingsverband. Deze partijen zien de noodzaak om extra acties te ondernemen om mensen aan het werk te krijgen en houden.

Taalakkoord Noord-Holland Noord pakt laaggeletterdheid aan
In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd, ook in Noord-Holland Noord. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, zowel met lezen als schrijven. Om de taalvaardigheid in de regio te bevorderen ondertekenden diverse organisaties het Taalakkoord Noord-Holland Noord. Wij hopen zoveel mogelijk werkgevers te motiveren de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen.

In het kader van het Taalakkoord Noord-Holland Noord worden het komende jaar werkgevers bezocht en betrokken bij de aanpak van laaggeletterdheid onder hun medewerkers, middels voorlichting en ondersteuning bij het opstellen van een plan van aanpak. 

Bedrijven uit Noord-Holland Noord die informatie, advies of ondersteuning willen, kunnen zich aanmelden via info@taalakkoordnhn.nl

Ed-INOVA is als taalaanbieder aangesloten bij het taalakkoord RPAnhn.

Taalakkoord breidt verder uit in Noord-Holland Noord: https://www.uitgeestonline.nl/nieuws/taalakkoord-breidt-verder-uit-in-noord-holland-noord-198/

Wilt u meer informatie?
Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 085 – 0862700, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.