Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA)

ONA – Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt

Tijdens de cursus Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt leer je hoe de Nederlandse arbeidsmarkt er uit ziet en wat je mogelijkheden zijn. Daarnaast maak je een portfolio.

Voor wie? 
ONA is een cursus voor mensen die de basis van de Nederlandse taal beheersen en zich willen voorbereiden op het onderdeel ONA van het inburgeringsexamen.
Heb je een betaalde baan of heb je een eigen bedrijf? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van dit examenonderdeel. Kijk hier voor meer informatie.

Wat leer je?
Tijdens de lessen kijken we samen naar wat je kwaliteiten en je wensen zijn op het gebied van werken in Nederland. Ook het maken van een CV, het zoeken naar geschikte vacatures en het schrijven van een sollicitatiebrief maken deel uit van de lessen.
De docent begeleidt je bij het opstellen van een digitaal portfolio. Dit portfolio is een verplicht onderdeel van het examen ONA bij DUO. Na afloop van de lessen stuur je je portfolio naar DUO. Die kijkt je portfolio na.
Edinova werkt met erkende lesmethodes van Kleurrijker (Taalcompleet ONA). Naast de klassikale lessen kun je ook thuis oefenen in de digitale leeromgeving van de gebruikte lesmethode.

Hoelang duurt de cursus?
De cursus duurt maximaal 64 uur. Wanneer je 64 lesuren hebt gevolgd, hoef je niet deel te nemen aan het examengesprek dat deel uitmaakt van het ONA-examen.
Wil je liever een kortere cursus volgen? Dan neem je wel deel aan het examengesprek.

Leren in de praktijk
Om echt te leren welke mogelijkheden er zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt, vindt Edinova het belangrijk dat je ook buiten school met ONA aan de slag gaat.
Je docent geeft je daarom tips, huiswerk en praktijkopdrachten mee om thuis te oefenen.
Ook kunnen we je helpen zoeken naar een stageplek of taaloefenplek.

Module ONA (Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt)
  • Dagcursus 6 uur per week les (2 x 3 uur) of 3 uur per week les (1 x 3 uur)
  • Cursusduur: 11 weken of 21 weken (64 uur).
  • Kleine groepen – maximaal 15 cursisten.

Wil je meer informatie?
Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 085 – 0862700, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Een paar belangrijke afspraken

  1. Gratis intake en proefles.
  2. Cursuscontract is maandelijks opzegbaar.
  3. Extra gratis oefenen in ons Open Leercentrum
  4. Achteraf per maand betalen (ook met DUO lening).

Waar en wanneer?

  1. In Alkmaar, Beverwijk en Hoorn
  2. Er zijn meerdere startmomenten per jaar.
  3. Het rooster verschilt per cursusgroep.