Over EdINOVA

Over ons

Stichting EdINOVA biedt sinds 2013 cursussen Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden op diverse niveaus. Van beginnerscursussen voor (anders-) analfabeten tot trajecten voor hoogopgeleiden en taaltrajecten op de werkvloer.

EdINOVA werkt nauw samen met Stichting INOVA en sociaal-maatschappelijke partners, gemeenten en werkgevers ter ondersteuning van nieuwe Nederlanders bij duurzame integratie en maatschappelijke participatie. Al meer dan 25 jaar bieden wij maatschappelijke begeleiding, coaching, training en voorlichting aan statushouders en migranten die als vrijwilliger aan de slag willen, een beroepsopleiding (willen) volgen of een baan zoeken.

EdINOVA is één van de weinige organisaties in Nederland die een integrale begeleiding aanbiedt aan statushouders en gezinsmigranten. Maatschappelijke begeleiding, begeleiding naar sociale activiteiten, naar vrijwilligers- en regulier werk en begeleiding naar taal- en inburgeringslessen worden binnen de organisatie met elkaar verbonden. Binnen deze trajecten worden de taallessen gecombineerd met coaching en taalboostlessen. De coaching wordt aangeboden in kleine groepen en zo veel mogelijk in de eigen taal. In de taalboostles wordt specifiek ingegaan op de (praktische) taal die relevant is voor alle werksituaties en de participatiedoelstellingen.

EdINOVA staat voor maatwerk en kwaliteit. Dit betekent een juiste mix van individuele begeleiding en groepslessen, van cursussen op verschillende niveaus, kwalitatief goede locaties, passende en flexibele lestijden, intensiteit en snelheid en met voldoende instroommomenten.

EdINOVA volgt de CAO Sociaal Werk en heeft een onbezoldigde Raad van Toezicht bestaande uit vijf leden.
EdINOVA is gevestigd in Alkmaar, Beverwijk, Hoorn en Velsen.

Wilt u meer informatie?
Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 085 – 0862700, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.