Waarom kies je voor ons?

Persoonlijke benadering

  • Na een vrijblijvend intakegesprek volgt een toets. Je krijgt een studieadvies op maat en kunt gratis een proefles volgen.
  • Je kunt snel beginnen.
  • Onze leslocaties liggen centraal en zijn goed bereikbaar.

Homogene lesgroepen
Wij werken met kleine lesgroepen (tussen de 12 en 15 cursisten).

Gedurende de Corona pandemie zijn de klassikale lesgroepen kleiner.

Je medecursisten hebben een vergelijkbare leerachtergrond en niveau.

Tarief
We hanteren een marktconform tarief van € 13,00 per uur.

De kosten van het lesmateriaal verschillen per cursus.

Maatwerk
Wij bieden cursussen en trainingen voor ieder niveau.

Je kunt de lessen overdag; ’s avonds of eventueel op zaterdag volgen.

Onze lesprogramma’s zijn afwisselend, afgewogen en relevant.

Een aantal lesgroepen werken gedifferentieerd zodat jij de kans krijgt ook op je eigen snelheid te werken aan je (les)doelen.

Meten is weten
Bij de intake heb je een toets gemaakt ook tijdens de cursus maak je diverse keren een toets om je voortgang te meten. Viermaal per jaar evalueren wij samen met jou de voortgang van de cursus om te kijken of de cursus die je volgt nog aansluit bij je behoefte en ontwikkeling.

Leren door te doen
Onze lessen zijn praktijkgericht. Onze taalles sluit zoveel mogelijk aan bij hetgeen je buiten de les nodig hebt. We hebben een nauwe samenwerking met sociaal maatschappelijk partners, werkgevers en met andere organisaties en gaan daar op werkbezoek of organiseren een gastcollege. Op deze manier brengen we de praktijk in de les of de les naar de praktijk. Jij krijgt dan ook de mogelijkheid om dat wat je in de les hebt geleerd in de praktijk te oefenen. Dat maakt onze lessen leuk en afwisselend.

Taalmaatje – Open leercentrum
We kunnen je koppelen aan een vrijwillig taalmaatje of je kunt je Nederlands oefenen in het open leercentrum op onze locatie(s) of in de bibliotheek te Alkmaar.

Leren is leuk
We stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. Je weet en hoeft niet direct alles te weten. Al werkende weg leer je en ontwikkel je zelfvertrouwen en ontdek je wat voor jou werkt. Wij helpen je daarbij!

Blended learning
Dit is een mix van verschillende leermethode die online lesmethodes combineert en integreert met klassikale lesactiviteiten. Een deel van de lessen is dan online. Dit vindt plaats op een wijze die voor jou, wat leerdoelen en tempo betreft, passend is. Een ander deel van de lessen is in een klassikale setting.

De delen online en klassikaal vullen elkaar aan. Hierdoor ontstaat een volledig geïntegreerd lesprogramma die samen een geheel vormen.

E-learning
Een aantal van onze cursussen worden onder begeleiding en aanwezigheid van een docent uitsluitend en/of aanvullend op afstand (online) gegeven. De lessen volg je dan via digitale media, bijvoorbeeld via skype, whatsapp, Zoom.

Onze e-learning lessen voldoen aan de door Blik op Werk gestelde eisen.

Laagdrempelig
We zijn een laagdrempelige organisatie. Naast onze professionals zijn er vrijwilligers en stagiaires aan ons verbonden die zich gezamenlijk inzetten om jou te helpen je doel te realiseren. We werken samen en brengen je in contact met sociaal maatschappelijke partners en andere vrijwilligers- werkgeversorganisaties of gemeenten.

Kwaliteit
EdINOVA staat voor onderwijs van hoge kwaliteit en is in het bezit van het keurmerk Blik op Werk.

De slagingsresultaten van onze cursisten en lesgroepen zijn hoog.

Onze docenten zijn gecertificeerd, betrokken en ervaren. EdINOVA investeert in na-bijscholing van haar docenten zodat die op de hoogte zijn van de meest actuele lesmethoden en leermiddelen.

Waar staan wij voor?

Bij EdINOVA kun je een complete inburgeringscursus doen, maar ook korter durende cursussen waarin je jouw taalniveau kunt verhogen op onderdelen zoals spreken of schrijven.

Bij EdINOVA werken gecertificeerde en ervaren NT2 en ONA docenten die met veel passie en betrokkenheid jou verder willen helpen bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. Onze cursussen zijn praktijkgericht en maatwerk. Ons doel is samen ervoor te zorgen dat je het hoogst haalbare taalniveau behaald en een volwaardig deelnemer kan zijn van onze samenleving, waarbij kennis van de Nederlandse taal geen enkele belemmering is.

Wilt u meer informatie?
Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 085 – 0862700, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.