Cursussen

De lessen bij EdINOVA

Ben je vanuit het buitenland in Nederland komen wonen en op zoek naar een cursus om de Nederlandse taal te leren? Wil je voorbereiden op een toekomst in Nederland? Edinova biedt diverse cursussen aan om jouw doel te bereiken!

Meedoen in de samenleving begint met het leren van de Nederlandse taal en het begrijpen van de Nederlands cultuur. Als je de taal spreekt, kun je een gesprek voeren met vrienden, buren en leerkrachten. Je kunt de krant lezen en boodschappen doen. Met het beheersen van de taal verbeter je jouw kansen op werk of het volgen van een studie.

Aansluiten bij jouw niveau
Je wilt een cursus die past bij jouw vraag en niveau. Daarom word je na aanmelding uitgenodigd voor een intakegesprek en intaketoets. Op basis van jouw startniveau en leerdoel, ontvang je een advies waarin staat hoelang de cursus duurt en in welke groep (module) je kunt starten.

Als je start met de cursus, krijg je les in een groep cursisten die een vergelijkbaar taalniveau en leertempo hebben. De lesgroepen bestaan uit gemiddeld 12 cursisten en krijgen les van 1 of 2 docenten.

Theorie en praktijk gaan samen
Naast de klassikale lessen organiseren we buitenschoolse activiteiten zodat je je Nederlands extra kunt oefenen en in de praktijk kunt brengen.

Wil je meer informatie?
Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 085 – 0862700, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

De voordelen van leren bij EdINOVA
Welke cursus moet ik kiezen?

Bij EdINOVA kun je verschillende cursussen volgen. Wil je je inburgeringsexamen halen? Of spreek je al Nederlands, maar wil je de taal nog beter leren? Het kan allemaal bij ons!

Welke cursus bij jou past hangt af van jouw doel en welke vaardigheden je al bezit. Samen met jou maken wij een plan om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

Alfabetisering

Kan je nog niet lezen en schrijven in je eigen taal? Of ben je gewend aan een ander alfabet? Dan kun je bij ons een cursus alfabetisering volgen.
Lees meer

ONA

Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Na afloop van de cursus ken je jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt, beschik je over je eigen arbeidsportfolio en ben je voorbereidt op het examen onderdeel ONA.
Lees meer

Inburgering

Wil je je voorbereiden op het inburgeringsexamen? Of ben je op zoek naar een basis cursus Nederlands? Dan kun je bij ons een inburgeringscursus volgen.
Lees meer

Taal en oriëntatie op opleiding

Wil je een opleiding gaan volgen in Nederland en weet je niet precies welke opleiding geschikt is? Of wil je weten hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden? Schrijf je dan in voor deze training.
Lees meer

Staatsexamen I&II

De perfecte module voor als jij middelbaar of hoog bent opgeleid en je in Nederland een beroepsopleiding wilt volgen of werken? Bij EdINOVA kun je een Staatsexamen I en II voorbereidingscursus volgen.
Lees meer

Taal op de werkvloer

Een training die gericht is op het verbeteren van je taalvaardigheden op de werkvloer.
Lees meer