Internationale Vrouwendag in Hoorn, met Adelheid Roosen

Vorige week vrijdag was het Internationale Vrouwendag, de dag waar gelijke rechten en kansen en vrijheid van vrouwen en verbinding centraal staan.

Een aantal van onze cursisten in Hoorn komt wekelijks samen bij About a Jacket, een initiatief dat creatie en integratie verbindt. Hier komen ze om te borduren, maar ook om samen de taal te leren.

Samen vierden ze vorige week Internationale Vrouwendag en voor de gelegenheid mochten de dames een andere vrouw uitnodigen. Zij maakten zelf een uitnodiging en gingen daar vervolgens mee naar bijvoorbeeld een buurvrouw, om ze mee te vragen.
Marilou Evelo, oprichtster van About a Jacket, nodige voor deze ontmoetingsbijeenkomst Adelheid Roosen uit. Zij staat ook voor gelijke rechten en verbinding.
De dames hebben gewerkt aan een jas voor Adelheid met geborduurde motieven, geïnspireerd op een caleidoscoop, .

Met een volle zaal en de aanwezigheid van wethouder Marian van Kampen van Gemeente Koggenland, werd Adelheid verrast met de hand geborduurde paarse jas.
Adelheid inspireerde alle aanwezigen met haar sprankelende persoonlijkheid en mooie toespraak!

 

Toelichting Female Economy:
🪡 Stichting About a Jacket is een organisatie waar vrouwen met een vluchtelingenachtergrond samenkomen om te borduren, de Nederlandse taal te oefenen en elkaar te ontmoeten. De borduursters – waaronder Lubna uit Syrië (foto 3) en Kidusan uit Eritrea (foto 4) – overhandigden Adelheid een handgemaakte jas. En wat voor een!

🧥 De jas zit boordevol symboliek: het linnen komt uit Litouwen, het geboorteland van filosoof Levinas die Adelheid inspireert. De kleur paars hoort bij Internationale Vrouwendag en staat voor eer en waardigheid. Op de mouwen een caleidoscopisch patroon, om de verscheidenheid aan mensen waar Adelheid mee samenwerkt te symboliseren.

💬 “𝘐𝘯 𝘈𝘥𝘦𝘭𝘩𝘦𝘪𝘥𝘴 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘸𝘦𝘳𝘬 𝘴𝘵𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘰𝘯𝘵𝘮𝘰𝘦𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘻𝘰𝘦𝘬𝘵𝘰𝘤𝘩𝘵 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘦𝘳𝘣𝘪𝘯𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘢𝘢𝘭. 𝘌𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘱𝘢𝘴𝘵 𝘰𝘰𝘬 𝘩𝘦𝘭𝘦𝘮𝘢𝘢𝘭 𝘣𝘪𝘫 𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘨 𝘢𝘭𝘴 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘤𝘵 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘢𝘢𝘯 𝘸𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘧𝘨𝘦𝘭𝘰𝘱𝘦𝘯 𝘸𝘦𝘬𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘸𝘦𝘳𝘬𝘵 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯. 𝘝𝘢𝘯𝘥𝘢𝘢𝘨 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘰𝘯𝘵𝘮𝘰𝘦𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘪𝘦 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵𝘦 𝘪𝘴 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘫𝘢𝘴 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵. 𝘏𝘪𝘫 𝘪𝘴 𝘈𝘥𝘦𝘭𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘰𝘱 𝘩𝘦𝘵 𝘭𝘪𝘫𝘧 𝘨𝘦𝘴𝘤𝘩𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯.” – Marilou Evelo, oprichtster van About a Jacket

De jas zit als gegoten, en zal voor altijd worden gekoesterd. ✨

 

 

 

📸: Marcel Rob, Noordhollands Dagblad