Spelletjesmiddag in Beverwijk: op een ongedwongen manier Nederlands oefenen

Bij Edinova weten we dat taalontwikkeling niet stopt binnen de muren van het klaslokaal, maar juist versterkt kan worden door de wereld daarbuiten.
We geloven sterk in de kracht van praktijkervaring en moedigen daarom onze studenten aan om buiten de lessen actief bezig te zijn met de Nederlandse taal.
Of het nu gaat om een bezoek aan de bibliotheek, deelname aan regionale initiatieven of gewoon het stimuleren van gesprekken op het schoolplein, we benadrukken voortdurend het belang van oefenen buiten de les. Dat kan natuurlijk wel een beetje spannend zijn.

Spelletjesmiddag
Daarom hebben we afgelopen vrijdag in Beverwijk een speciale activiteit georganiseerd: een spelletjesmiddag waarin onze cursisten op een leuke en ontspannen manier konden werken aan hun praatvaardigheid.

In een vertrouwde en veilige omgeving, namelijk onze school, kwamen onze inburgeraars van onder andere Gemeente Beverwijk en Gemeente Velsen samen met onze vrijwilligers, docenten, studenten van het Vellesan College en externe vrijwilligers van NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds. Van ‘Mens erger je niet’ tot ‘schaken’ en ‘Pim Pam Pet’, er was een breed scala aan activiteiten waarbij praten en plezier hand in hand gingen.

Eye-opener
De resultaten waren fantastisch. De spelletjesmiddag bood niet alleen de gelegenheid om op een leuke manier van de les te ontsnappen, maar was juist ook de setting om minder bewust met de taal bezig te zijn en met vreemden in het Nederlands te durven praten. Voor velen was het dan ook een eye-opener dat praten in het Nederlands niet intimiderend hoeft te zijn.

Lijkt het je leuk om ook mensen te helpen? We zijn op zoek naar diverse vrijwilligers. Neem een kijkje op de website!