Uitje AZ AFAS Stadion

Afgelopen zaterdag 25 februari 2023 met een groep cursisten / nieuwkomers vanuit Stichting EDINOVA naar AZ wedstrijd tegen Cambuur geweest. Mogelijk gemaakt door AZ, zij gaven 30 kaarten aan Stichting EDINOVA om te verdelen onder de nieuwkomers in de regio HAL / BUCH. Bij aanvang in het stadion werden wij warm verwelkomd door AZ, wat een geweldige ontvangst en gastvrijheid.

In het stadion kregen wij het al snel warm, ondanks de kou, vanwege het vuurwerk en de opzwepende muziek voor de start van de wedstrijd. Ook de reacties van de deelnemende cursisten was hartverwarmend. Voor de cursisten (waarvan sommigen hun kinderen ook mee hadden) was het een spectaculaire en leuke beleving binnen de Nederlandse samenleving. Een van hen stuurde een bericht na afloop van de wedstrijd: “Het was een hele goede tijd, bedankt voor het leggen van de basis”. Wij gaven in samenwerking met AZ de voorzet, de cursisten en hun kinderen kopten de bal vol overgave in. Mooi staaltje inburgering!

Sport verbindt diverse culturen en het idee om naar een voetbalwedstrijd te gaan was dan ook een schot in de roos. De animo onder onze cursisten was groot. Het ging dan ook niet om winnen of verliezen maar om deelnemen aan de activiteit. Kortom, een wedstrijd met een positieve afloop in alle opzichten. AZ bedankt 😊!

Kristel ten Have

Een uitgebreid verslag is te vinden op Youtube en hieronder nog wat sfeerbeelden.