Vrijwilliger buitenactiviteiten

INOVA is op zoek naar vrijwilligers die activiteiten met vluchtelingen willen ondernemen. Ben jij degene die ons team komt versterken?  

Inova vluchtelingenhulp is een onafhankelijke stichting actief in de gemeenten Alkmaar, Dijk & Waard, Heiloo, Bergen, Castricum en Uitgeest. In deze gemeenten begeleiden we statushouders tijdens hun integratie en inburgering. Dat doen we door middel van individuele begeleiding, sociale activering en groepstrainingen. EdInova verzorgt diverse taalcursussen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de statushouders.

De functie

Een belangrijk onderdeel van integratie is het bekend worden met de lokale omgeving. Het doel van de buitenactiviteiten is de statushouder verbinden met de buurt, de lokale basisvoorzieningen en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Inova organiseert wekelijks buitenactiviteiten gericht op kennismaking met onder andere het stadhuis, het Sociaal Team en de buurtcentra. Ook gaan we met ouders naar het centrum voor jeugd en gezin en naar de kinderopvang. Dit doen we door middel van wandelroutes en excursies. Als vrijwilliger buitenactiviteiten begeleid je de wandelingen en geef je uitleg over de plaatsen waar we langskomen. Ook maak je aparte uitstapjes naar bijvoorbeeld het gemeentehuis of de bibliotheek waar vervolgens uitleg gegeven wordt over de mogelijkheden.

Wat we verwachten

Je bent in staat makkelijk contact te leggen met vluchtelingen en kunt communiceren met mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen. Je bent gemotiveerd, hebt affiniteit met de doelgroep en hebt een open, lerende houding. Je bent sociaal vaardig en cultuursensitief. Je moet helder kunnen communiceren en duidelijk maar eenvoudig uitleg kunnen geven. Je hebt kennis van de sociale kaart of bent bereid deze te verwerven. Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar voor minimaal een half jaar.

Wat we bieden

Inova biedt een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen ontwikkeling. Er is volop mogelijkheid om te leren over andere culturen. Je maakt onderdeel uit van een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. Daarnaast bieden we diverse trainingen en een reis- en onkostenvergoeding.


Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact op met Natasja Limmen: natasja.limmen@inova-alkmaar.nl of 06-223 011 94.

Vul je het sollicitatieformulier in? Geef dan ook even aan op welke locatie je zou willen werken.

 

Vacature categorie: Maatschappelijk
Type vacature: Vrijwillig
Vacature locatie: Alkmaar Beverwijk Hoorn

Reageer op deze functie

Toegestane typen: : .pdf, .doc, .docx