Nieuws

Beste cursist van EdINOVA,

EdINOVA gaat met ingang van 2 juni 2002 weer open. We ontvangen op onze locaties maximaal 30 personen en werken op 1.5 meter afstand van elkaar. De inburgeringslessen vinden zowel op locatie als op afstand plaats.

 • We hebben op onze locaties maatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te kunnen werken.
 • Als je een cursus wilt volgen bij EdINOVA dan kun je je telefonisch of via de website aanmelden. De intake gesprekken vinden online plaats.
 • Kom op tijd. Niet te vroeg en niet te laat. In Beverwijk ga je direct naar je leslokaal in Alkmaar wacht je voor de ingang van het pand tot je docent je komt halen.
  Verlaat na de les direct het pand en blijf niet voor de deur staan.
 • Te Beverwijk mag je niet meer voor de deur roken.
 • Zorg ervoor dat je de richtlijnen en instructies van de medewerkers van EdINOVA opvolgt.

Voor jou en onze veiligheid werkt de cursistadministratie alleen op afspraak en vinden de intake gesprekken zoveel mogelijk online plaats.

Het Open Leer Centrum (OLC) op de EdINOVA locatie te Alkmaar blijft nog gesloten.

Voor meer informatie of vragen kan je van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 16.30 uur bellen met 085-0862700 of per Whatsapp, e-mail, sms contact opnemen met je docent of de cursistadministratie. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@edinova-alkmaar.nl

Een dringend verzoek: kom zoveel mogelijk lopend, per fiets of met eigen vervoer en niet met openbaar vervoer. Als je wel met openbaar vervoer reist dan ben je verplicht een mondkapje te dragen. Zet in Beverwijk je fiets (gratis) in de fietsenstalling en niet voor de voordeur.

We hopen dat iedereen gezond is en blijft en dat we iedereen vanaf 2 juni 2020 weer mogen verwelkomen.

Je docent is bereikbaar voor overleg, begeleiding en ondersteuning.

Per 15 juni worden de inburgeringsexamens op de DUO toetslocaties hervat. Inburgeringsplichtigen ontvangen hierover een brief van DUO. Ook wordt een extra toetslocatie geopend.

VOORZORGSMAATREGELEN voor onze cursisten, klanten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers in kader van het coronavirus.

 • Als je voor de eerste keer bij ons komt! Al onze medewerkers zijn geïnstrueerd en vragen je telefonisch of tijdens je (eerste) bezoek of je uit een coronavirus-risicogebied komt of in contact bent geweest met iemand uit een risicogebied. Als dit het geval is dan verwijzen we je eerst naar je huisarts en geven we je informatie over de RIVM-richtlijn. Graag je aandacht voor de poster die je uitgereikt krijgt en die op onze locaties aanwezig is over deze richtlijn en de in acht te nemen hygiëne maatregelen.
 • Wat als ik ziekteverschijnselen vertoon?  Kom NIET naar onze locatie maar geef dit direct aan ons door en blijf thuis en neem direct telefonisch contact op met je huisarts.
 • Wat zijn de symptomen van het nieuwe coronavirus? De belangrijkste symptomen zijn: met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking, koorts (boven de 38 graden);
 • Hygiëne Het is belangrijk om de volgende maatregelen op te volgen om de verspreiding van het Corona virus te voorkomen:
 • Was je handen regelmatig met zeep en water of gebruik desinfecterende handgel. Als je bij ons op locatie moet je eerst ook je handen reinigen met handgel.
 • Maak je lestafel voor de les schoon met de schoonmaakdoekjes die in het lokaal aanwezig zijn.
 • Als je gebruik moet maken van het toilet reinig dan eerst de toiletbril met de desinfecterende doekjes die in het toilet aanwezig zijn.
 • Gooi deze doekjes in de afvalbak. Niet in het toilet.
 • Reinig na toiletgebruik je handen me water en zeep.
 • Draai de waterkraan open- en dicht met een papieren handdoekje.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze slechts één maal (en gooi ze direct weg).
  • Let erop dat ook jouw medecursisten, klanten en bezoekers van EDINOVA zich hieraan houden, en spreek ze erop aan als ze dat niet doen.
  • Wij zullen ervoor zorgen dat er voldoende zeep etc. aanwezig is en dat contactpunten goed worden gereinigd.
  • Draag een mondkapjes (dit is niet zoals in het openbaar vervoer verplicht maar het mag wel).
 • Als de ziekteverschijnselen zich voor het eerst voordoen terwijl je bij EDINOVA bent, dan moet je dit direct melden en direct naar huis gaan, contact met anderen vermijden en je eigen huisarts direct telefonisch contacteren. Bedenk als je thuis bent welke medecursisten, medewerkers van EDINOVA  en bezoekers recent in je nabijheid zijn geweest, en geef dat telefonisch of per Whatsapp door aan je contactpersoon bij ons. INO’VA is verplicht dit door te geven aan de GGD en de gemeente.
 • Wat als ik niet naar EDINOVA wil komen, omdat ik bang ben besmet te raken? Er is op dit moment geen reden om extra bang te zijn voor besmetting als je naar EDINOVA komt. Als er wel een extra risico is voor besmetting, dan hoor je dit direct.

EDINOVA brengt je op de hoogte wanneer wij ons beleid zullen aanpassen of de situatie verandert. Daarnaast houden wij de officiële berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten.  Als je vragen hebt of je je zorgen maakt: neem dan alsjeblieft contact op met je docent.

Dank voor je begrip en je medewerking.

Meer informatie Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en de meest gestelde vragen over het virus: https://www.rivm.nl/

Voor begrijpelijke informatie kijk op de website van Pharos: https://www.pharos.nl/nieuws/begrijpelijke-informatie-nieuwe-coronavirus-covid-19/

 

Leden voor de Raad van Toezicht gezocht

INOVA en EDINOVA zijn op zoek naar twee leden voor de Raad van Toezicht. Deze Raad fungeert als klankbord voor de directie en keurt directie-besluiten goed. Het is de kunst van een goede raad om te schakelen tussen afstand en nabijheid; toezichthouden en klankbord zijn; persoonlijke betrokkenheid en bestuurlijke distantie; positie nemen en toegankelijk zijn.

Voor informatie over het functieprofiel en de functie-eisen, en over de taken en de samenstelling van de Raad van Toezicht, klik op de vacaturetekst.


Vakantierooster

4 juli tm 14 augustus: de lessen gaan in de zomervakantie zoveel mogelijk door.
12 tm 16 oktober
21 tm 24 december

Feest en bijzondere dagen 2020
2 juni EDINOVA is weer open!
15 september Prinsjesdag
8 oktober Alkmaars Ontzet
25 oktober Wintertijd
11 november Sint maarten
5 december Sinterklaas
25 december 1e Kerstdag: EdINOVA is gesloten
26 december 2e Kerstdag:
31 december Oudejaarsdag

Open Leercentrum
Het Open Leercentrum in de bibliotheek van Alkmaar is tijdens alle vakanties geopend. Vrijwilligers van INOVA zijn daar om te helpen met het leren van de Nederlandse taal, op donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.


Aanmelding lesassistent
Spreek je vloeiend Nederlands en beheers je de taal goed? Kun je goed spellen en wil je onze cursisten en docenten helpen? Meld je dan door onderstaand formlier in te vullen en te verzenden. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam: (verplicht)

E-mail adres: (verplicht)

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht