Nieuws

VOORZORGSMAATREGELEN om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 • Als je voor de eerste keer bij ons komt! Al onze medewerkers zijn geïnstrueerd en vragen je telefonisch of tijdens je (eerste) bezoek of je uit een coronavirus-risicogebied komt of in contact bent geweest met iemand uit een risicogebied. Als dit het geval is dan verwijzen we je eerst naar je huisarts en geven we je informatie over de RIVM-richtlijn. Graag je aandacht voor de poster die je uitgereikt krijgt en die op onze locaties aanwezig is over deze richtlijn en de in acht te nemen hygiëne maatregelen.
 • Wat als ik ziekteverschijnselen vertoon?  Kom NIET naar onze locatie maar geef dit direct aan ons door en blijf thuis en neem direct telefonisch contact op met je huisarts.
 • Wat zijn de symptomen van het nieuwe coronavirus? De belangrijkste symptomen zijn: met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking, koorts (boven de 38 graden);
 • Hygiëne Het is belangrijk om de volgende maatregelen op te volgen om de verspreiding van het Corona virus te voorkomen:
 • Was je handen regelmatig met zeep en water of gebruik desinfecterende handgel. Als je bij ons op locatie moet je eerst ook je handen reinigen met handgel.
 • Maak je lestafel voor de les schoon met de schoonmaakdoekjes die in het lokaal aanwezig zijn.
 • Als je gebruik moet maken van het toilet reinig dan eerst de toiletbril met de desinfecterende doekjes die in het toilet aanwezig zijn.
 • Gooi deze doekjes in de afvalbak. Niet in het toilet.
 • Reinig na toiletgebruik je handen me water en zeep.
 • Draai de waterkraan open- en dicht met een papieren handdoekje.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze slechts één maal (en gooi ze direct weg).
  • Let erop dat ook jouw medecursisten, klanten en bezoekers van EDINOVA zich hieraan houden, en spreek ze erop aan als ze dat niet doen.
  • Wij zorgen ervoor dat er voldoende zeep etc. aanwezig is en dat alle contactpunten goed worden gereinigd.
  • Als de ziekteverschijnselen zich voor het eerst voordoen terwijl je bij EDINOVA bent, dan moet je dit direct melden en direct naar huis gaan, contact met anderen vermijden en je eigen huisarts direct telefonisch contacteren. Bedenk als je thuis bent welke medecursisten, medewerkers van EDINOVA  en bezoekers recent in je nabijheid zijn geweest, en geef dat telefonisch of per Whatsapp door aan je contactpersoon bij ons. INO’VA is verplicht dit door te geven aan de GGD en de gemeente.
 • Wat als ik niet naar EDINOVA wil komen, omdat ik bang ben besmet te raken? Er is op dit moment geen reden om extra bang te zijn voor besmetting als je naar EDINOVA komt. Als er wel een extra risico is voor besmetting, dan hoor je dit direct.

EDINOVA brengt je op de hoogte wanneer wij ons beleid aanpassen of de situatie verandert. Daarnaast houden wij de officiële berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten.  Als je vragen hebt of je je zorgen maakt: neem dan alsjeblieft contact op met je docent.

Dank voor je begrip en je medewerking.

Meer informatie Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en de meest gestelde vragen over het virus: https://www.rivm.nl/

Voor begrijpelijke informatie kijk op de website van Pharos: https://www.pharos.nl/nieuws/begrijpelijke-informatie-nieuwe-coronavirus-covid-19/


Het Open Leer Centrum (OLC) op de EdINOVA locatie te Alkmaar blijft nog gesloten. Het Open Leer Centrum (OLC) in de bibliotheek Alkmaar gaat online verder.


Het Open Leercentrum (voorheen in de bibliotheek Alkmaar) gaat online!

Het Open Leercentrum (OLC) biedt gratis hulp bij het leren van de Nederlandse taal. Normaal doen we dit vanuit de centrale bibliotheek Alkmaar, maar in de anderhalve-meter-samenleving is dat lastig. Daarom gaan we door op het internet als het OLC-online.

In het OLC-online heb je een video-gesprek met een van onze vrijwilligers om samen de Nederlandse taal te oefenen. Je kunt bijvoorbeeld werken aan conversatie, je uitspraak, of je grammatica verbeteren. We kunnen ook helpen met huiswerk.

Je kunt je aanmelden voor jezelf alleen, maar als je wilt kun je ook 1 of 2 anderen (bijvoorbeeld mensen uit je klas, of familieleden) meenemen naar het videogesprek. Dit is handig als jullie hetzelfde niveau hebben. Het OLC gebruikt het programma Whereby.

Een video-gesprek bij het OLC-online duurt in principe 1 uur, op donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur. Maar een andere dag of tijd is bespreekbaar.

Je kan je per e-mail aanmelden bij: leercentrum.alkmaar@gmail.com

Na deze aanmelding ontvang je een e-mail met verdere uitleg en instructies.


Leden voor de Raad van Toezicht gezocht

INOVA en EDINOVA zijn op zoek naar twee leden voor de Raad van Toezicht. Deze Raad fungeert als klankbord voor de directie en keurt directie-besluiten goed. Het is de kunst van een goede raad om te schakelen tussen afstand en nabijheid; toezichthouden en klankbord zijn; persoonlijke betrokkenheid en bestuurlijke distantie; positie nemen en toegankelijk zijn.

Voor informatie over het functieprofiel en de functie-eisen, en over de taken en de samenstelling van de Raad van Toezicht, klik op de vacaturetekst.


Vakantierooster

Schoolvakanties

4 juli tm 14 augustus: de lessen gaan door tm 17 juli. De intake gesprekken gaan in de zomervakantie ook zoveel mogelijk door.
12 tm 16 oktober
21 tm 24 december

Feest en bijzondere dagen 2020
2 juni EDINOVA is weer open!
15 september Prinsjesdag
8 oktober Alkmaars Ontzet
25 oktober Wintertijd
11 november Sint maarten
5 december Sinterklaas
25 december 1e Kerstdag: EdINOVA is gesloten
26 december 2e Kerstdag:
31 december Oudejaarsdag


Aanmelding lesassistent
Spreek je vloeiend Nederlands en beheers je de taal goed? Kun je goed spellen en wil je onze cursisten en docenten helpen? Meld je dan door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam: (verplicht)

E-mail adres: (verplicht)

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht